Dyslexieweb

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Dwaalwegen

E-mailadres Afdrukken PDF

Na het verwerken van de diagnose dyslexie die bij je kind of misschien wel bij jezelf gesteld is, ga je op zoek naar informatie. Welke school heeft het beste dyslexiebeleid? Welke behandeling is (bewezen) het meest effectief? Welk hulpmiddel kan ik inzetten om dyslexie zo effectief mogelijk te compenseren?

Google biedt een grote hoeveelheid aan informatie met verschillende mate van betrouwbaarheid en soms zie je door deze hoeveelheid aan informatie de bomen het bos niet meer. Probeer altijd kritisch te blijven en de informatie die beschikbaar is in je voordeel te benutten, door op zoek te gaan naar artikelen die de voor- en nadelen belichten of ervaringen met de behandelmethode of het product waar je interesse naar uit gaat toelichten.

Informatie over en de behandeling van dyslexie op de site van Masterplan Dyslexie kan hierbij een helpende hand bieden evenals de lijst van hulpmiddelen op deze site.

Op de site van Stichting Skepsis lees je heel interessante informatie over veel onzin bij dyslexie:

De laatste tijd is er nogal wat te doen over Xlens kleurenbril vanwege de paginagrote schreeuwerige advertenties in dagbladen. De oudervereniging Balans is hier klip en klaar over: de kleurenbril werkt niet. De Reclame Code Commissie spreekt zelfs van 'misleiding en oneerlijk'. En ook het TV-programma Kassa laat klip en klaar zien dat Xlens mensen misleidt.